DU ER HER: Nyheder » Aarhus Soundscape » Outer Limits

Outer Limits

Pressemeddelelse

Outer Limits

- lyden af Århus, Cuneo og Melbourne.

Den 21. november er der premiere på værket Outer Limits, en soundscape-komposition i Musikhuset i Århus. Værket præsenteres ved en reception i Musikhusets foyer kl. 15:30.

Værket, der varer i alt 1 time, er en lydlig iscenesættelse af og fortælling om byerne Århus, Cuneo (Italien) og Melbourne (Australien). I et år har grupper af studerende optaget og mikset lyde fra deres respektive hjembyer. Lyde der tegner en akustisk profil af byerne og giver bud på en anderledes måde at høre og opleve dem på.

Mens vi i vores kultur har stor opmærksomhed på vores visuelle omgivelser og ivrigt diskuterer, hvordan vi kan bevare historiske miljøer og indrette fremtidige, har vi meget lidt fokus på vores lydlige omgivelser. Den offentlige debat om lyd er oftest reduceret til en diskussion om støjgener. Outer Limits er et første forsøg på at kvalificere debatten om lyd og lydmiljøer og skærpe opmærksomheden om auditiv kultur.

Outer Limits udspringer af et internationalt samarbejdsprojekt mellem Multimedie-uddannelserne i IT-byen Katrinebjerg, Aarhus Universitet, Musikkonservatoriet i Cuneo, Italien og  Kunstskolen ved Royal Melbourne Institute of  
Technology (RMIT), Australien.

Værket består af tre dele på hver 20 minutter. Værket starter med en lydlig præsentation af Århus og fortsætter herefter med Cuneo og Melbourne.

Flere oplysninger kan fås ved henvendelse til lektor Morten Breinbjerg, Informations & Medievidenskab/Multimedieuddannelserne på telefon: 89 42 92 58 eller via e-mail: mbrein@multimedia.au.dk

Projektets hjemmeside kan findes på: http://www.multimedia.au.dk/~mbrein/AarhusSoundscape

se endvidere http://www.interfacekultur.au.dk/nyheder/mbreinsoundscape

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 17.02.2010