DU ER HER: Nyheder » Aarhus Soundscape

Aarhus Soundscape

- et led i forskningsprojektet Interfacekulturens Æstetik under Multimedieuddannelserne ved Institut for Informations- & Medievidenskab, Aarhus Universitet.

Har Århus et lydligt fingeraftryk? Er det muligt at fortælle en historie om Århus alene ved hjælp af optagede hverdagslyde fra Århus? Hvis vi skal angive 5 lyde der er karakteristiske for Århus, hvilke kan vi så nævne?

Det er spørgsmål af denne type, der danner baggrund for projektet "Århus Soundscape". Fem studerende fra linien Audiodesign under Multimedieuddannelserne ved Aarhus Universitet ( http://www.multimedia.au.dk/velkommen/AudioDesign ) skal i samarbejde med to lærere skabe et musikalsk værk på 20 minutter, der afspejler ’hvordan Århus lyder’. Værket - en såkaldt soundscape-komposition - består af lydoptagelser, som de fem studerende mixer og bearbejder til en helhed.

Projektet foregår i et internationalt samarbejde med Musikkonservatoriet i Cuneo, Italien og Universitetet for Kunst og Teknologi RMIT i Melbourne, Australien. Her vil andre grupper af studerende udføre tilsvarende studier af deres by. Resultatet vil blive tre værker fra tre forskellige lokaliteter, der i første omgang opføres på et galleri i Melbourne. Senere kommer værkerne også til Århus.

I løbet af projektet vil lydlandskabet i Århus blive dokumenteret gennem en lang række lydoptagelser på udvalgte lokaliteter. Projektet vil ligeledes give bud på hvilke hverdagslyde, der giver Århus en særlig lydlig identitet. Optagelserne vil foregå i april måned og det endelige resultat ventes færdigt den 1. juli.

Flere oplysninger kan fås ved henvendelse til lektor Morten Breinbjerg, Informations & Medievidenskab/Multimedieuddannelserne på telefon: 89 42 92 58 eller via e-mail: mbrein@multimedia.au.dk

Projektets hjemmeside kan findes på: http://www.multimedia.au.dk/~mbrein/AarhusSoundscape

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 17.02.2010